Ons Erfdeel gaat vernieuwen

Er is een kleine revolutie op komst bij het culturele tijdschrift Ons Erfdeel. Met ingang van volgend jaar wordt de verschijningsfrequentie teruggebracht van vijf naar vier keer per jaar. Ook komt er een drastische lay-outwijziging. Elk nummer zal wel dikker uitvallen en telkens zo'n 200 pagina's tellen. De vernieuwingen sporen met enige festiviteit rond het vijftigjarige bestaan van het tijdschrift in 2007. Ons Erfdeel is zoals bekend het geesteskind van Jozef Deleu en wordt nu geleid door Luc Devoldere. Het vijftigjarige jubileum wordt ook luister bijgezet met een copieus gelegenheidsboek waarin zestien befaamde Europese schrijvers over hun moedertaal zullen schrijven. Zopas verscheen het laatste OE-nummer in de huidige vorm, met onder meer een dossier over de nieuwe media. In drie artikelen komt de verhouding aan bod tussen respectievelijk kennis, literatuur, kunst en de nieuwe media. Daarnaast reageert Cyrille Offermans op het opiniestuk van Thomas Vaessens in NRC-Handelsblad en op het boek dat de hoogleraar nadien publiceerde over "poƫzie in een onpoƫtische tijd". Dat stuk kun je nalezen op hun website. Verder keurige bijdragen over 20 jaar Wim Vandekeybus & Ultima Vez en van Frank Hellemans over Arthur Japin.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening