Weer bundel Reve-brieven op komst

De aanzienlijke groep Revianen kan weer beginnen nagelbijten. In maart 2007 verschijnt immers een bundel met niet eerder gepubliceerde brieven die Gerard Reve schreef aan zijn uitgever Bert De Groot bij Elsevier. De Groot werkte tussen 1974 en 1999 samen met Reve met wie hij een warme, vriendschappelijke band ontwikkelde. Het boek is een co-productie van L.J. Veen met De Bezige Bij. In de gebundelde briefwisseling, met de titel Moedig Voorwaarts, brieven aan Bert de Groot 1974-1999, wordt duidelijk dat Reve zich op zijn gemak voelde bij De Groot. Uit de brieven zou - nog maar eens - een Reve naar voren komen die weinigen kennen. ,,Met name zijn reisbrieven uit Indonesiƫ, Zuid-Afrika en Lourdes zijn hilarisch', stelt De Groot. Reve zei ooit over De Groot dat "hij mijn eerste uitgever was die als zakenman en als mens deugde', daarmee een sneer gevend naar zijn eerdere uitgever Geert Van Oorschot. Bij Van Oorschot verscheen in 2005 trouwens in 800 pagina's de smakelijke Briefwisseling 1951-1987 van Reve met de legendarische Van Oorschot. Gerard Reve overleed in april 2006. De aandacht voor de nagedachtenis van Reve blijft zeer groot: op 14 december (zijn verjaardag) worden niet minder dan drie Reve-gedenktekens ingehuldigd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening