Jonge schrijvers verenigen zich online

Een aantal jonge Nederlandse schrijvers (én een aantal Vlamingen) heeft zich verzameld in een online netwerk voor auteurs: Schrijvers op elkaar. Het idee voor het forum ontstond tijdens de presentatie van de door Saïd El Hadj en Annelies Verbeke samengestelde verhalenbundel 25 onder de 35 (Prometheus). Schrijvers op elkaar wil auteurs de kans bieden "zelf hun nieuws bekend te maken", aldus drijvende krachten Claire Polders en Stipo Jelec. De site dient als gezamenlijk promotie-instrument waar schrijvers aankondigingen kunnen plaatsen over hun te verschijnen boeken, columns of lezingen. "Schrijvers op elkaar is een medium in handen van de schrijver zelf", zo luidt het ferm. Het idee sloeg snel aan: binnen twee weken waren er meer dan vijftig aanmeldingen, intussen al meer dan zestig. Want iedere auteur met minstens één oorspronkelijk Nederlandstalige publicatie (proza/poëzie/fictie/non-fictie) kan zich gratis aansluiten. De initiatiefnemers dromen intussen luidop van een schrijversgemeenschap à la MySpace of Hyves. Of het zo'n vaart loopt, is twijfelachtig. Omdat Schrijvers op elkaar geen redactie heeft, is het een nogal wisselvallige en ongeregelde bedoening met naast aankomend (onder meer Thomas Blondeau, Hans Hogenkamp, Miquel Bulnes, Walter Van den Berg) en stilaan doorgebroken talent (Jan van Mersbergen, Saskia De Coster), veel mindere goden die op de site vooral krampachtig op zoek naar een megafoon lijken te zijn. Op de blog stuit je op eindeloos egotrippend gekakel, dat wel meer literaire internetfora onverteerbaar durft te maken. Schrijvers op elkaar heeft als promokanaal van jong talent zeker zin én potentie, maar er knarst duidelijk nog veel kaf tussen het koren.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening