Julia Kristeva bekroond met Hannah Arendtprijs

De Franse psychoanalytica en filosofe van Bulgaarse afkomst Julia Kristeva (°1941) krijgt de Hannah Arendt Preis für Politisches denken 2006, een onderscheiding die wordt uitgereikt door de Heinrich Böll Stiftung ter nagedachtenis van Arendts werk tegen het totalitarisme. Kristeva, die veelvuldig over Arendt publiceerde, "heeft de grenzen tussen psychoanalyse en politiek denken doorzichtig gemaakt", zo vond de jury. Kristeva publiceerde in 2002 haar studie Le génie féminin, waarin Arendt uitgebreid aan bod kwam. Ze was in 1965 een van de oprichters van het linguïstische avant-garde tijdschrift Tel Quel en vormde lange tijd een paar met Philippe Sollers. De Hannah Arendt Preis wordt op 15 december in Bremen uitgereikt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening