Uitreiking L.P. Boonprijs aan Geertrui Daem

Op zaterdag 9 december krijgt de schrijfster Geertrui Daem (°1952) de Louis Paul Boonprijs uitgereikt. De prijs is een jaarlijks initiatief van het Honest Arts Movement en is niet enkel aan literatoren voorbehouden. Hij werd vorig jaar toegekend aan theatermaker Chokri Ben Chikha. Daem ontvangt de prijs vooral voor haar dit voorjaar verschenen Olympia, een forse roman over een geslacht van vleesfabrikanten. De uitreiking wordt omlijst met een unieke portfolio van het boek en met artistiek werk van Daem, die zoals gekend van vele artistieke walletjes eet: ze is ook actief als actrice en beeldend kunstenaar. Prof. em. Herman Balthazar voert het woord in de Stedelijke Integratiedienst van Sint-Amandsberg (Gent), waar de prijsuitreiking om 16 uur doorgaat. Een De Morgen-interview van uw dienaar met Daem naar aanleiding van Olympia, lees je hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening