Heengegaan: een Nederlandse columniste, een Portugese surrealist

Dit weekend is de Nederlandse columniste Cri Stellweg (1922-2006) overleden. Ze werd 84 jaar en genoot vooral bekendheid onder haar schuilnaam Saartje Burgerhart. Onder dat pseudoniem verzorgde ze 25 jaar lang, tweemaal per week, een down to earth column voor De Volkskrant. Stellweg schreef een aantal succesvolle boeken over afscheid en omgaan met sterven. Deze aarde verlaten handelde over haar aan longkanker overleden broer, Een graf van letters was een hommage aan haar gestorven echtgenoot. Een portret van Stellweg lees je bij de VPRO, haar boeken zijn uitgegeven bij Cossee.
In Lissabon overleed in zijn woning op 83-jarige leeftijd dan weer de Portugese surrealistische dichter en schilder Mario Cesariny de Vasconcelos. Cesariny is in alle opzichten steeds zwaar beïnvloed gebleven door oppersurrealist André Breton, die hij in 1947 in Parijs ontmoette.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening