David Mitchell in de running voor Costa Book Awards

De Costa Book Awards, zo luidt de nieuwe naam voor de flink gehonoreerde Britse literaire Whitbread-prize, die sinds 1971 wordt uitgereikt. Costa, een epitheton dat je eerder associeert met strandvolley dan met literatuur, blijkt de naam te zijn van de nieuwe sponsor, een Britse keten van koffiehuizen. Toch valt er wel degelijk 25.000 pond op te strijken voor de winnaar. William Boyd (Restless), David Mitchell (Black Swan Green) en Mark Haddon (A Spot of Bother) behoren tot de voornaamste kanshebbers op de zopas vrijgegeven shortlists. De prijs bekroont vijf categorieën: beste debuutroman, beste roman, beste biogafie, poëzie en kinderboeken, waaruit één overall winner wordt gekozen. Bij de categorie biografieën valt de levensbeschrijving van Maggie Ferguson over George Mackay Brown op: George Mackay Brown: The Life. Er werd geselecteerd uit 580 inzendingen. Vorig jaar won Hilary Spurling de Whitbread-prize met haar biografie over Henri Matisse, Matisse the Master. Mark Haddon zag zich twee jaar geleden al bekroond met The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. De winnaar van elk van de vijf categorieën wordt bekendgemaakt op 10 januari 2006, op 7 februari komt de algemene prijswinnaar uit de bus. Achtergronden bij BBC News en The Guardian. Volgens The Guardian vallen de boeken van Haddon en Mitchell in de categorie "good enough but we know they can do better."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening