Posthume memoires van Philippe Noiret

De vorige donderdag overleden Franse acteur Philippe Noiret werkte tot kort voor zijn dood aan zijn memoires. Volgens zijn uitgever Robert Laffont waren deze zo goed als afgewerkt en moeten ze enkel nog gereviseerd worden. Ze verschijnen in het voorjaar van 2007 en bevatten onder meer diverse portretten, o.a. van Alfred Hitchcock en Bertrand Tavernier, naast 'richtlijnen voor jonge acteurs'. Ook de rijke carrière van de acteur met de treurige hondenogen (La Grande Bouffe, Il Postino, Le Vieux Fusil, Un taxi mauve, Coup de Torchon...) komt aan bod. De laatste biografie van Noiret dateert al uit de jaren tachtig en is niet meer verkrijgbaar. Dat er nu talrijke zullen volgen, lijdt geen twijfel.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening