Bad Sex Award voor debutant Hollingshead

Voor de veertiende maal is zopas de Bad Sex in Fiction Award uitgereikt. De jaarlijkse onderscheiding van het tijdschrift Literary Review , die met enig leedvermaak de beroerdste, smakeloze en/of meest overbodige seksscène uit het Angelsaksische literatuuraanbod bekroont, mag op een groeiende belangstelling rekenen. De twijfelachtige eer ging deze keer naar de debutant Iain Hollingshead (25) met zijn novelle Twenty Something. Hij wist vier andere nominees te verschalken, waaronder grote kanonnen als Irvine Welsh, Will Self, David Mitchell en Thomas Pynchon. Hollingshead kreeg een fles champagne én een beeldje uit handen van Courtney Love, die van wansmaak natuurlijk een en ander afweet. De jury toonde zich getroffen door de beschrijving van "a commotion of grunts and squeaks, flashing unconnected images and explosions of a million little particles." Even verderop is sprake van "bulging trousers", wat de beslissing naar verluidt nog vergemakkelijkte. Eerder mochten onder meer Sebastian Faulks en Tom Wolfe zich in de prijs verheugen. Smakelijke details via CBS News en een keur van genomineerde krakkemikkige sexfragmenten bij The Guardian. Zoals bekend gaat het festival De Nachten in januari een dergelijke prijs voor de Nederlandse literatuur dunnetjes overdoen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening