Dylan Thomas populair op Poetry Archive

De Britse website Poetry Archive blijft hoge ogen gooien met het ontginnen van legendarische geluidsopnamen van overleden dichters. Zopas zijn historische opnames van Dylan Thomas, Ted Hughes, oorlogspoeët Siegfried Sassoon en Philip Larkin online gezet, zo meldt BBC News, precies op het moment dat de site haar eerste verjaardag viert. Vooral de opnames van Dylan Thomas (1914-1953) blijken zeer gewild. Het gaat om lezingen van A Refusal to Mourn the Death, By Fire, of a Child in London en In My Craft or Sullen Art. Intussen zijn er 300 dichters te beluisteren. De bedoeling is ook dat levende Engelse dichters hun werk via de site auditief beschikbaar gaan maken. De site is het geesteskind van de UK Poet Laureate Andrew Motion en bewijst volgens hem dat poëzie helemaal niet op zijn retour is: "The very large number of people who have used the archive during the last 12 months prove otherwise"
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening