Petitie voor vaste boekenprijs in België

Een aantal schrijvers, wetenschappers en publicisten vanuit overwegend franstalige hoek hebben een internetpetitie opgestart rond de vaste boekenprijs in België. "Enerzijds wil de petitie iedereen samenbrengen die zich reeds ten gunste van de vaste boekenprijs heeft uitgesproken (of het nu gaat om romans of schoolboeken, essays of stripverhalen). Anderzijds is het ook de bedoeling een forum te bieden aan wie zich nog niet over deze kwestie heeft kunnen uitspreken", klinkt het enigszins cryptisch op de speciaal daartoe geopende site. De handtekeningen worden overhandigd aan de bevoegde ministers bij de opening van de Foire du Livre in Brussel. Vandaag hadden de initiatiefnemers (onder wie prof. Jan Baetens van de KUL- Culturele Studies) zo'n 280 handtekeningen samengebracht. In februari 2007 verschijnt bij Les Impressions Nouvelles een essay van Tanguy Habrand over de vaste boekenprijs: Le prix fixe du livre en Belgique, Histoire d'un combat. Het boek zal nagaan waarom er in België geen equivalent van de Franse "Wet Lang" is ontwikkeld.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening