Nieuwe A.F.Th weer uitgesteld

Het al herhaaldelijk aangekondigde vervolgdeel van A.F.Th. Van der Heijdens Homo Duplex wordt opnieuw uitgesteld. Het schervengericht, zoals dit boek is getiteld, was eerst voorzien voor april 2006, daarna voor half mei en vervolgens voor half november. Nu zal het pas op 28 februari 2007 uitkomen, zo meldde NRC-Handelsblad gisteren in haar Boeken-bijlage. Mirjam Evers van uitgeverij Querido: "Hij schrijft er inderdaad nog aan. Maar dit is wel echt de allerlaatste afronding." De Homo duplex-cyclus zal (onder voorbehoud) de volgende romans omvatten: De Movo Tapes, Het schervengericht, De vondeling, Het modekerkhof, Voedzame honger, Braille voor het oog, De Wereldstaking, Gedichten Gods en Boezemzusjes. In maart verscheen ter gelegenheid van de Nederlandse boekenweek al een (redelijk zuinig onthaalde) appetizer: Drijfzand koloniseren. Enkele fragmenten uit Het schervengericht kunnen beluisterd worden op Adri Van der Heijdens site. Ook Marcel Möring heeft het lastig om zijn timing aan te houden. Zijn langverwachte Dis begon stilaan een spookboek te worden en bleef tenslotte ook weer haperen in de drukpers. Maar nu is de verschijning van de roman toch zeer nakend. Möring op zijn site: "Dis ligt bij de drukker, er wordt koortsachtig gewerkt aan de presentatie en de website is bijna klaar om de lucht in te gaan. Vanaf maandag 6 november is www.dis.nu te zien. Op 16 november hoort het boek in elke goede boekhandel te liggen. Daarna is het gods water over gods akker, zoals dat heet, komt de kennismaking met de lezers van het boek."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening