Graphic novel in De Brakke Hond

Het literaire magazine De Brakke Hond maakt een gewaagde maar al bij al geslaagde zijsprong. Het nieuwe nummer 92 is gewijd aan een bloemlezing van hedendaagse stripauteurs. Niet zomaar de mainstream maar - aldus samensteller Jan Op de Beeck - "een selectie van auteurs die op een eigenzinnige manier tekst en beeld gebruiken, auteurs die naar nieuwe grafische en/of narratieve mogelijkheden zoeken, auteurs die soms uit de grenzen van hun medium breken." Ze spiegelden zich daarbij aan wat het Amerikaanse literaire tijdschrift Mc Sweeney's in 2004 met hun door Chris Ware samengestelde stripnummer beoogde. Toch kiest De Brakke Hond naar eigen zeggen meer voor het experiment met werk van o.m. David Shrigley, Gentiane Angeli, Benjamin Monti, Elina Merenmies en de Vlaming Bart Schoofs. Traditiegetrouw kun je op hun website het nummer uitgebreid monsteren. Glimp meteen ook even in hun onderhoudend geschreven én goed geïnformeerde Brakke Blog.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening