Stichter van L'Express overleden

Vannacht is in het Normandische kuststadje Fécamp op 82-jarige leeftijd de Franse publicist en politicus Jean-Jacques Servan-Schreiber overleden. Servan-Schreiber blijft vooral bekend voor zijn bestseller Le défi américain. Maar allicht zijn voornaamste wapenfeit blijft de stichting van het weekblad L'Express. Op 29-jarige leeftijd richtte hij samen met Françoise Giroud dit tijdschrift op, dat vooral in de jaren 60 een aanzienlijke intellectuele invloed uitoefende. Servan-Schreiber leed, aldus zijn zoon, aan een "vorm van mentale degeneratie die zijn geheugen aantastte". Toch las hij L'Express "jusqu'au bout". Servan-Schreiber was ook parlementslid, president van de oostelijke regio Lorraine en korte tijd minister onder Valéry Giscard d'Estaing. In memoriam in - uiteraard - L'Express.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening