David Grossman laakt "uitgehold" Israëlisch beleid

In zijn eerste publieke optreden sinds de dood van zijn zoon in de Libanese oorlog, haalde de schrijver David Grossman zwaar uit naar de Israëlische beleidsvoerders. Tijdens een speech ter gelegenheid van de 11e verjaardag van de moord op eerste minister Yitzhak Rabin, bestempelde hij de Israëlische regering als een volkomen "uitgehold" leiderschap. Hij hekelde ook hun tergende onkunde om de onderhandelingen met de Palestijnen verder te zetten. "The state of Israel is wasting not only the lives of her sons, but also the miracle [of the creation of the state], the opportunity to create an enlightened and democratic nation here." Grossman sprak voor een menigte meer dan 100.000 aanwezigen. Twee dagen voordat zijn zoon Uri, een sergeant in het Israëlische leger, omkwam in het bloedige Libanon-conflict eerder dit jaar, had het gematigde linkse boegbeeld Grossman zich fel uitgesproken tegen deze oorlog.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening