Michel Onfray in de bres voor groenten en fruit

De hedonistische en niet uit de media weg te slane filosoof Michel Onfray (°1959) start met een Université populaire du goût. Samen met een aantal gereputeerde Franse chefs en de gastronomische topcriticus Michel de Champérard wil hij de culinaire smaak grootscheeps verfijnen. "De sociale breuklijn loopt ook doorheen de keuken, eten is niet enkel een kwestie van middelen, maar ook van cultuur", zo benadrukte hij onlangs bij de lancering. De leergangen van deze volksuniversiteit starten op 11 december 2006. Parallel hiermee is duizendpoot Onfray, auteur van de bestseller Atheologie, ook gestart met een herwaardering van in ongenade gevallen fruit en groenten. Daartoe richtte hij zijn Conservatoire des fruits et légumes oubliés op: "In dit tijdperk van obesitas moeten we de maaltijd omvormen tot een existentiële triomf en er geen voedingscorvee van maken." Op zijn website, waarop ook de aartsdrukke agenda van de filosoof valt te raadplegen, kun je je aanmelden voor de gratis cursussen. In 1991 schreef Onfray al over de voedingsgewoonten van filosofen in De buik van de filosoof - kritiek van de diëtetische rede.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening