Zeshonderd Multatuli-documenten on-line

"Multatuli [is] zonder twijfel de enige Nederlandse schrijver die meer dan 100 jaar interessant gebleven is," stelde W.F. Hermans destijds in zijn biografie over de schrijver, De Raadselachtige Multatuli (1976). Multatuli-onderzoekers beleven hoogdagen, want sinds kort zijn 600 publicaties van en over Multatuli (1820-1887, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker) online gezet op de site van Het Geheugen van Nederland. De documenten zijn beschikbaar gesteld door het Multatuli Museum in Amsterdam. Dat museum inventariseert sinds 1910 alle geschreven en gedrukte informatie over de auteur van Max Havelaar. On-line komen nu onder meer afleveringen uit zijn beroemde Ideƫen en polemische getinte teksten, die de tegen onrecht in de weer zijnde schrijver aan zijn criticasters stuurde. De kans is groot dat er meer volgt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening