Nieuwe Philip Roth-roman aangekondigd

Exit Ghost, zo zal de volgende roman van de onverminderd productieve Philip Roth (°1933) heten. Het boek gaat in oktober 2007 verschijnen. Daarin zal de Amerikaanse auteur definitief afscheid nemen van zijn alter ego Nathan Zuckerman, zo heeft zijn uitgever Houghton Mifflin donderdag bekendgemaakt. Het personage Nathan Zuckerman dook eerder in acht Roth-romans op, voor het eerst summier in My Life as a Man (1974), later opzichtiger in The Ghostwriter (1979). Van de jonge romanschrijver die daar ten tonele werd gevoerd, zal in Exit Ghost niet veel meer overblijven. Opnieuw verkent Roth thema's als ouderdom en verlies en het verdwijnen van vrienden. Exit Ghost, aldus de uitgever, draait om een getourmenteerde oud geworden Zuckerman die vanuit een kluizenaarschap in Massachusetts terugkeert naar New York, waar hij op een nieuwe generatie schrijvers stuit en een stokoude, stervende vriend treft. De gevierde auteur van Portnoy's Complaint publiceerde dit jaar Everyman waarin de dood ook al zeer manifest de lakens uitdeelde. Vanaf 2005 verschijnt Roth's voltallige oeuvre in een leeseditie van de Library of America, in 2013 zou dat project afgerond zijn. Het is pas de derde keer dat een Amerikaanse levende schrijver die eer te beurt valt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening