Verwoeste Goethe-bibliotheek herrijst

Drie jaar na de verwoestende brand in de wereldberoemde bibliotheek Herzogin Anna Amalia in Weimar, zal het gebouw in oktober 2007 toch opnieuw de deuren openen. De bibliotheek behoorde tot het mondiale patrimonium van de UNESCO. In oktober 2004 gingen er bij de vuurhaard in het historische bibliotheekgebouw met de beroemde rococozaal liefst 112.000 werken verloren. De Anna Amalia-bibliotheek herbergde een immense collectie Goethiana: ze bezat 3.900 zeldzame edities van Goethes Faust en verder ook 2.000 middeleeuwse manuscripten, 8.400 historische kaarten en tal van bijbels en partituren. Veel boeken raakten onherroepelijk beschadigd door het bluswater. Toch werd vrijwel meteen beslist het gebouw herop te bouwen. De kosten worden geschat op 11,9 miljoen Euro. Hier kun je alvast je steentje bijdragen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening