AKO-jury 2007 bekendgemaakt

De stichting AKO-literatuurprijs heeft gisteren de nieuwe jury voor de volgende jaargang vrijgegeven. Voorzitter is Gerlach Cerfontaine (1946), president-directeur van Schiphol Group. Zoals gebruikelijk is steeds een publiek figuur voorzitter, vorig jaar was dat de Nederlandse prinses Z.K.H.M. Laurentien. Johan De Haes (VRT-radio) en Rob Schouten (recensent Trouw en VN) blijven zetelen, beiden voor het derde jaar. Nieuw zijn Margot Dijkgraaf (directeur van het Centre Français du Livre bij het Amsterdamse Maison Descartes en NRC-recensente) en Jeroen Overstijns (chef boeken De Standaard) evenals Jacqueline van der Linden-Piret, publieksjurylid als zogenaamde "bevlogen lezer". Elsbeth Etty en Jos Borré verdwijnen uit de AKO-jury. Opmerkelijk: de uitreiking van de editie 2006 vond vorige maand plaats in een Schiphol-hangar. Winnaar werd volstrekte outsider Hans Münstermann met De bekoring (zie hier).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening