3,3 miljoen euro voor bibliofiel boek op Brusselse veiling

Niet geheel onverwacht heeft het voorbije vierdaagse exquise Internationale Salon van de Bibliofilie te Brussel voor een recordprijs gezorgd. Een boek over pomologie (vruchtenkunde) met 421 originele aquarellen van diverse vruchten, aangebracht op verlijnpapier, werd door het Brusselse veilinghuis Pierre Bergé & associés voor 3.360.000 euro verhandeld. De originele platen zijn vervaardigd door Pierre Antoine Poiteau (1175-1840) en Pierre Jean François Turpin (1766-1854) en stammen uit de periode 1804-1809. Ze werden gemaakt voor de Traité des arbres fruitiers van Duhamel du Monceau. Liefhebbers kunnen hier de catalogus nakijken met veel details van de aquarellen, zie over het Salon ook ons eerdere bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening