Poëziekrant wordt maandelijks magazine

Terwijl veel literaire tijdschriften naar adem happen en de concurrentie van het digitaal publiceren aan den lijve ondervinden, gaat het de Gentse Poëziekrant voor de wind. Gisteren raakte bekend dat het poëziemagazine zowaar zijn frequentie opdrijft van tweemaandelijks naar maandelijks. Het blad van hoofdredacteur Willy Tibergien, tevens stichter van het Poëziecentrum, wil "nog korter op de bal te spelen en de poëtische actualiteit beter opvolgen." Er zouden een rist nieuwe medewerkers uit Vlaanderen en Nederland worden aangetrokken. Ook buitenlandse poëzie krijgt via gastcorrespondenten meer plaats. Het fors gesubsidieerde Poëziecentrum komt ook met een nieuwe poëziereeks voor de pinnen, waarin vooral debutanten hun ding mogen doen. Per jaar zouden drie tot vier bundels uitkomen. Voor dit project is Hans Vandevoorde geëngageerd. Vandevoorde was ooit even werkzaam als uitgever bij Manteau. De laatste jaren heeft hij zich aan de Gentse universiteit op een academische carrière rond Karel van de Woestijne toegelegd. Het resultaat hiervan verscheen onlangs in boekvorm. De Spiegel van Achilleus (uitgeverij Vantilt) is een gids door het werk van Van de Woestijne, aan de hand van de allegorie. Hij gaat ook na hoe Maeterlinck, Mallarmé, De Bom, Vermeylen en de Tachtigers met de allegorie omsprongen. Over de finesses van het nieuwe uitgeefproject voor het Poëziecentrum houdt hij voorlopig de kiezen op elkaar, zo blijkt hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening