Boek Peter Verhelst wordt verstript

De roman Tongkat van Peter Verhelst, in 2000 laureaat van de Gouden Uil, krijgt een verstripping. Striptekenaar Stedho (pseudoniem van Steven Dhondt) voorziet een "atypische strip', "heel eclectisch, met voor elk verhaal een eigen sfeer en acht verschillende stijlen." Verhelst stemt in met het project, maar laat de striptekenaar de vrije hand, zo zegt hij in Boekblad: "Ik denk dat je het bouwen van de verhaallijnen moet overlaten aan iemand die daarvan bezeten is. Vroeger was ik dat, vandaag Steven." Het wordt een project van lange adem: Stedho hoopt tegen eind 2007 alvast één hoofdstuk rond te hebben. Hij maakte al eerder een strip met de titel Tongkat maar die had geen rechtstreeks verband met Verhelsts boek. "Ik lees Tongkat als een bombardement van beelden, waaruit ik mijn keuze zal maken", belooft Stedho. Op Stedho's blog was op 2 november jl. al één voorproefje te zien.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening