Reve-antiquair houdt het voor bekeken

Piet van Winden, zowat hét aanspreekpunt voor de gevorderde Reve-verzamelaars, gaat zijn Leidse antiquariaat Aioloz van de hand doen. Dat verrassende nieuws maakte hij gisteren bekend, nét op de dag van Reves verjaardag én de onthulling van een nieuw Amsterdams gedenkteken voor de Volksschrijver. Van Winden heeft de Reve-kunde eigenhandig in een hogere versnelling gebracht. Hij grossierde in Reve-kranten en avonden, maakte het boek Zelf Reve verzamelen en dreef een florerende handel in de gekste Reve-memorabilia. Van Winden wil letterkundig erfgoed nu op een andere manier gaan promoten, zo zegt hij in NRC-Handelsblad: "Te weinig lezers kennen het machtige gevoel om een origineel werk van een schrijver beet te houden." Tja. Met de galopperende prijzen in de business moet daar allicht geen beterschap rond verwacht worden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening