Ex-woordvoerder Berlusconi knoeide met tekst Tabucchi

De vroegere woordvoerder van Silvio Berlusconi, Giuliano Ferrara, is gisteren veroordeeld tot een boete van 10.000 euro omdat hij in zijn krant Il Foglio een artikel heeft afgedrukt van de bekende Italiaanse schrijver Antonio Tabucchi, zonder dat die hem daarvoor de toelating had gegeven. Het artikel was in feite bestemd voor Le Monde. Het ging om een vrije tribune met de titel "Fatwa op zijn Italiaans". Ferrara, directeur van Il Foglio, zou de tekst van een eindredacteur van Le Monde hebben ontvangen, zo wees het onderzoek uit. Naast de 10.000 euro moet Ferrara ook 12.000 euro betalen aan Tabucchi én 3.000 euro gerechtskosten ophoesten, zo meldt AFP.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening