Beelden van schrijvershanden

Schrijvershanden, dat is het ongewone maar intrigerende onderwerp van een tentoonstelling in het Institut Français te München. De fotografe Annie Assouline, onder meer werkzaam voor het tijdschrift Marianne en het agentschap Opale, bracht de voorbije jaren zeventig schrijvers voor de lens en vroeg hen telkens om te mogen inzomen op hun instrumentarium: de handen die de pen vasthouden (of de schrijfmachine en toetsenbord betokkelen). Naar aanleiding van de expo ontlokte Le Nouvel Observateur aan 11 schrijvers een korte bespiegeling over de verhouding met hun "handen". Onder andere Olivier Rolin, J.M.G Le Clézio, Marie Ndiaye, Régis Jauffret, Benoîte Groult en Erri di Luca schreven (mét de hand..) een kattebelletje. De tentoonstelling in München loopt van 18 januari tot 16 maart 2007. Eerder maakte Assouline ook al een portrettenreeks over "arbeidershanden".
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening