Britse dichter John Heath-Stubbs overleden

Op tweede kerstdag is de Britse dichter, bloemlezer en vertaler John Heath-Stubbs (1918-2006) op 88-jarige leeftijd in Londen aan longkanker overleden. Heath-Stubbs, die in 1973 de Queen's Gold Medal for Poetry kreeg uitgereikt, liet zich in zijn poëzie voortdurend inspireren door klassieke mythologie. In de jaren vijftig gold hij als een veelgeprezen dichter. Vermaard bleef ook zijn epische gedicht Artorius: A Heroic Poem in Four Books and Eight Episodes uit 1973. Tijdens zijn studiejaren in Oxford deelde hij de klas met J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis. Heath-Stubbs was sinds 1978 volledig blind. In een gesprek met The Independent in 1993 benadrukte hij dat hij nog steeds veel behagen schepte in het leven (hij bleef trouwens tot aan het eind dichten), maar hij betreurde het wél dat hij geen tweedehandsboekhandels meer kon afschuimen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening