Stefan Brijs maakt literaire televisie

Stefan Brijs, auteur van De engelenmaker en als essayist gestaag in de weer met vergeten schrijvers, gaat voor de Kempense regionale televisie RTV een serie televisieportretten maken. Elke eerste maandag van de maand brengt hij een reportage over een onder het stof geraakte Kempense schrijver, zo meldt De Morgen. De portretten worden een vast onderdeel van Bladwijzer, het tien minuten durende boekenprogramma van RTV [wie niet in de Kempense regio woont, kan het nadien op de site herbekijken]. De eerste aflevering, begin januari, is gewijd aan Remy C. Van de Kerckhove (1921-1958), de dichter-voetballer waarover Brijs in zijn bundel De vergeethoek (2003) al het essay Dichter aan de zijlijn pleegde. Overigens komt er nu ook een Hongaarse vertaling van het veelbesproken De engelenmaker, zo meldt Brijs op zijn website.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening