Louis Ferron krijgt monument

Ook de Nederlandse schrijver Louis Ferron (1942-2005) krijgt binnenkort een heus monument. Dat komt te staan op het binnenplein van de Stadsbibliotheek in Haarlem, de vroegere woonplaats van de schrijver. De inhuldiging gebeurt op 21 december 2006 om 17.00 uur door Lilian Blom, de weduwe van Louis Ferron en collega-schrijver Renate Dorrestein. Zij namen het initiatief voor het beeld. Collega-vriend Jan Siebelink zal eveneens het woord voeren en er worden levensliedjes ten gehore gebracht. Het monument is van de hand van de beeldhouwer Bart Holt. Ferron blijft geboekstaafd als een auteur die mateloos gefascineerd bleef door het Duitse verleden, getuige zijn Teutoonse trilogie (zie ook deze website). Schrijversmonumenten rijzen dezer dagen in Nederland als paddestoelen uit de grond. Onlangs raakte bekend dat Gerard Reve binnenkort, verspreid over het land, liefst drie gedenktekens krijgt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening