Radioboeken zijn grote earcatchers

De Radioboeken van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren blijven de aandacht wegkapen. Zopas kreeg het project op initiatief van Cultuurnet De Gouden Shot toebedeeld, een nieuwe onderscheiding voor de meest wervende cultuurcommunicatie. Voor de Radioboeken lezen bekende auteurs een nieuw verhaal voor, dat enkel op CD wordt uitgebracht en via internet kan gedownload worden. Onder andere Tom Naegels, Tommy Wieringa, Oscar van den Boogaard, Saskia de Coster en Christophe Vekeman namen al aan het project deel. Het succes is groot: 26.500 mensen plukten de boeken al van het net. Naar verluidt zouden de verhalen nooit op papier gepubliceerd worden, maar dat moet met een korreltje zout worden genomen. De jury koos deBuren als winnaar omdat de Radioboeken een nieuw segment lezers bereiken. "Wij kozen voor een project dat de letteren doet knetteren op een heel eigentijdse manier. De letteren worden losgekoppeld van hun papieren drager om op te gaan in een crossmediale mix van radio en nieuwe media," aldus de jury. DeBuren ontvangt door de Gouden Shot gratis advertentieruimte en advies op maat van een expert van de Stichting Marketing. Over de Radioboeken heeft het Klara-maandblad Muziek en Woord in haar decembernummer een uitgebreid themadossier, met onder meer teksten van Jos Borré en Paul Demets.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening