Hugo Claus, door de lens van zijn fotografen

De kop van Hugo Claus: hij is van een gebeitelde, haast iconische indrukwekkendheid, al lijkt hij de laatste tijd - onder de gesel van de ouderdom - aan volume te moeten inboeten. Ontelbare keren en met groot begeren hebben fotografen zich aan de Vlaamse Nobelprijskandidaat vergrepen. Dichter en schrijver Claus, man for all seasons, stond voor de lens van gerenommeerde fotografen als Herman Selleslags, Stephan Vanfleteren, Filip Claus, Ed van der Elsken, Patrick de Spiegelaere en vele anderen. Hij deed dat in de gedaante van schilder, dandy, seigneur en man van de wereld. Behoud de Begeerte maakte uit die keur aan portretfotografie een selectie voor de Antwerpse stadsbibliotheek Permeke, waar vanaf woensdag 20 december 2006 de fototentoonstelling De kop van Claus is te zien. Op die avond wordt de expo geopend met een vrolijke Claus-ratatouille. Peter Van Den Begin en Axel Daeseleire lezen "een niet geheel van humor gespeende bloemlezing" uit het werk van Hugo Claus. Piet Piryns, aanstaande biograaf van Claus, leidt in en presenteert. De gratis te bezoeken tento loopt tot 20 januari 2007. Behoud de Begeerte heeft trouwens onlangs zijn tenten (lees: kantoren) in de Permeke-bibliotheek opgeslagen. Het is de bedoeling dat de organisatie er literair leven in de brouwerij brengt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening