Reves De Avonden haalt 25.000 euro

Het gereputeerde Leidse antiquariaat AioloZ, dat zich toelegt op de handel in Reviana, heeft een exemplaar van De avonden voor 25.000 euro verkocht aan een verzamelaar. Niet zomaar een exemplaar, maar wel datgene dat Gerard Reve ooit zelf in bezit had en de Volksschrijver destijds op 1 november 1947 werd overhandigd. Reves debuut was uitgevoerd in een halfperkamenten band. Later kwam dit kleinood in het bezit van de notoire bibliofiel en uitgever Johan Polak. De verzamelaar die het boek nu aanschafte is genereus en geeft het boek in permanente bruikleen aan het Gerard Reve Museum. Dat zou volgend jaar openen in de nieuwbouw van de Openbare Bibliotheek te Amsterdam. Komende zaterdag vindt trouwens in de Centrale Bibliotheek te Amsterdam een Reve-namiddag plaats. Filmproducent René Solleveld heeft het over de verfilming van De Avonden. Antiquaar Piet van Winden spreekt over de handel in Reviana en bioloog Wim Bergmans (Wim B. uit de brieven) wordt geïnterviewd over zijn vriendschap met Gerard Reve. Ook is er een uiteenzetting over de taal van Gerard Reve. Er is ook een kleine expo met de aanwinsten rondom De Avonden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening