Le Magazine des Livres dingt naar Franse lezersgunst

Tijdens een snuistersessie in onze favoriete Brusselse kranten- en tijdschriftenzaak viel ons oog op een kersvers Frans literair magazine: Le Magazine des Livres. Het tijdschrift heeft het aanzien van een schonkige tabloid: het is gedrukt op armoedig papier en in een gedateerde belettering. Toch zit er wel degelijk enig poer én veel poen achter het project. Le Magazine des Livres is een product van Robert Lafont presse, uitgeversgroep die al geruime tijd tekent voor de driemaandelijkse dossiers van La presse littéraire en voorts ruim 70 magazines in de portefeuille heeft. Moedig doorbladeren is de boodschap, want er valt best wel wat aardigs te rapen in dit eerste nummer. De terugblik op de Franse rentrée littéraire is goed gestoffeerd, net als het onderzoek naar de twee miljoen would be schrijvers die Frankrijk telt, waarvan 99 % nooit een uitgever vindt. Verder aandacht voor debutante Max Monnehay en Philippe Delerm. Relevant is het uitgebreide dossier rond de succesauteur Marc Lévy, de zogenaamde "maître du romantisme moderne", genegeerd door de kritiek, maar wel goed voor 10 miljoen verkochte exemplaren. Verder toch vrij veel behoorlijke recensies, die dicht op de hielen van de actualiteit zitten. Of Le Magazine des Livres een bedreiging kan vormen voor de gevestigde Franse literaire magazines Lire, Magazine Littéraire of zelfs Le matricule des anges? Nee, dat voorlopig niet. Daarvoor is de layout echt wel te ondermaats.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening