Onbekende brieven van du Perron verschenen

De Neerlandicus Willem Maas heeft acht onbekende brieven van de Nederlandse schrijver Eddy du Perron aan Jacques Gans aangetroffen. Maas ontdekte ze op de zolder van de weduwe van Gans. De epistels vallen na te lezen in de uitgave van de complete briefwisseling (1933-1936) tussen E. du Perron en Jacques Gans onder de titel Als het moet, alleen tegen de geheele wereld (Vrije Universiteit Amsterdam). De correspondentie biedt een inkijk op de ideologische verwarring in het Nederland van de woelige jaren dertig. (Eddy) du Perron (1899-1940), auteur van Het land van herkomst, was als mede-oprichter van het literaire tijdschrift Forum in de jaren dertig zeer invloedrijk. Jacques Gans (1907-1972), auteur van onder meer Liefde en goudvissen & Een onaangepast mens, stond bekend als communist, anarchist en tegendraads bohémien. Achtergronden in NRC-Handelsblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening