Bibliotheek van Boudewijn Büch in één boekwerk

Bij zijn onverwachte dood op 23 november 2002 liet opperbibliofiel Boudewijn Büch (1948-2002) honderdduizend, vaak zeldzame boeken na in zijn befaamde en slechts door weinigen betreden privé-bibliotheek Didina et Pinguina. Op drie geruchtmakende veilingen werd de collectie daarna systematisch aan de man gebracht en in begerenswaardige catalogi geïnventariseerd. Nu herleeft de bibliotheek van Büch nog één keer. Het Haarlemse veilinghuis Bubb Kuyper heeft de drie delen nu in een kleine oplage in één band samengebracht: The Library of Boudewijn Büch, Bibliotheca Didina et Pinguina. Volgens de Büch-afficionado's is het "een monumentaal boekwerk van absolute schoonheid" geworden. Op het stofomslag in matzwart staan Büchs naamplaatjes van zijn twee bibliotheken, die in een Amsterdams grachtenpand waren ondergebracht. Op het achterplat prijken de twee B’s van Büch's vignet, oorspronkelijk speciaal voor hem ontworpen door typograaf Helmut Salden. Het boek telt 875 pagina’s en bevat de volledige beschrijving van alle destijds verhandelde kavels, met bronvermelding, naslagwerken en trefwoordenregister. Het boek kost 195 euro en kan besteld worden bij Bubb Kuyper, al schijnen er nog slechts 90 exemplaren van de 240 beschikbaar te zijn. Meer details via De wereld van Boudewijn Büch en Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening