Bibliofiel schenkt 600.000 euro aan Ieperse bib

Soms valt boekenmanna onverwacht uit de hemel. Dat mocht deze week de Openbare Bibliotheek van Ieper ondervinden, zo blijkt uit dit ontroerende fait divers uit Het Laatste Nieuws. De bibliotheek ontvangt een legaat van 600.000 euro van een overleden oude dame uit Geraardsbergen, volgens de wens van haar eerder overleden echtgenoot. De man was een monomane bibliofiel en hij wilde per se dat zijn erfenis naar de bibliotheek zou gaan, die er boeken moet mee aanschaffen. Volgens de regionale zender WTV-focus was het koppel afkomstig van Ieper, maar woonden ze al geruime tijd in Geraardsbergen. Bij een bezoek aan hun Ieperse familieleden stapten ze telkens af bij de plaatselijke bibliotheek. Van de 600.000 euro dienen wel nog 3.609 euro aan kosten plus de successierechten aan 6,6 % te worden afgetrokken. Uiteraard is de Ieperse bibliotheek, die binnenkort verkast, zeer verguld met het aanzienlijke bedrag. Ter vergelijking: het jaarlijkse aankoopbudget van de bib bedraagt 100.000 euro. De aankoper van dienst wrijft zich alvast in de handen. De schenkster stond er wel op absoluut anoniem te blijven.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening