Microsoft lanceert eigen boekenzoeker

Vanaf gisteren kun je on-line vrijelijk speuren en bladeren in de boeken van drie gerenommeerde internationale bibliotheken, tenminste als de werken vrij zijn van copyright. Het gaat om de bibliotheek van de Universiteit van Toronto, de Universiteitsbibliotheek van Californië en de British Library. Je kunt de boeken niet enkel opzoeken, maar in principe ook op je scherm lezen. Dat heeft alles te maken met de lancering van de krachtige, nieuwe boekenzoekmachine van Microsoft. Met Live Search Books gaan ze resoluut de concurrentie aan met Google's Book Search. Binnenkort voegt Live Search Books ook boeken toe waarvan ze bij de uitgevers het copyright konden verwerven én vanaf januari 2007 zijn er nog drie bibliotheken over de streep. Volgens Microsoft ligt de klemtoon zoveel mogelijk op het basisidee "search inside a book". Concurrent Google is al even ijverig bibliotheken aan het overhalen om in zijn project te stappen. Onder meer vier grote Amerikaanse bibliotheken en de Oxford University-bilbiotheek worden binnenkort geëngageerd. Google verfijnt ook voortdurend zijn boekenzoeker, zie hier. Uitgebreide berichtgeving bij BBC News.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-12-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening