Jonathan Littell krijgt Nederlandse vertaling

Les bienveillantes van de Frans-Amerikaanse auteur Jonathan Littell krijgt spoedig een Nederlandse vertaling bij De Arbeiderspers. De uitgeverij kocht zopas de rechten van het ruim 900 pagina's tellende boek, waarmee de 39-jarige debutant tot de sensatie van de Franse rentrée littéraire uitgroeide. In amper drie weken tijd werden er al 140.000 exemplaren van verkocht. Les Bienveillantes staat hoog in de bestsellerlijsten en stoot zelfs Amélie Nothomb van haar jaarlijkse troon. Littell wordt ook getipt voor alle grote Franse literaire prijzen, waaronder de Prix Goncourt. Het boek vertelt het ontluisterende verhaal van een SS-beul.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening