Erwin Mortier neemt cultuurbeleid op de schop

Het tweemaandelijkse, licht polemische en (voorwaar nog steeds kosteloze) kunstentijdschrift Rekto Verso pakt in zijn nieuwste editie uit met een tekst van romancier en Gents stadsdichter Erwin Mortier (°1965): "In deze tekst sta ik driemaal aan de rand van het graf waarin onze democratie wordt neergelaten, een graf waarin ze kunst en cultuur dreigt mee te zuigen, maar ik sta er ook met de vurige hoop, en vooral de dwingende vraag dat een ware democratie en een ware kunstenpolitiek uit die groeve mogen opstaan." Mortier, als immer spits formulerend, koppelt aan zijn kritiek op het cultuurbeleid ferme remedies en poneert "het ‘(terug)geven aan de kunsten wat des kunsten is’": "Laat de kunst de politiek de les lezen, niet andersom." Rekto Verso zoekt nog steeds disputanten die in een volgend nummer op deze tekst wensen te reageren.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening