Queneau-curiositeiten

De Leidse hoogleraar Evert van der Starre (1935-2004) schijnt een begeesterende venter van de Franse letteren te zijn geweest. Net voor zijn dood kon hij zijn levenswerk afronden: een referentiewerk over zijn lievelingsschrijver Raymond Queneau (1903-1976), auteur van Zazie dans le métro (1959) en zovele andere te koesteren boeken vol taalvernuft en grappige ernst (en vice versa). Curiosités de Raymond Queneau is een onacademische onderdompeling in het werk van de Franse duizendpoot, "dat doet denken aan een rondwandeling langs de diverse bezienswaardigheden die Queneaus werk de lezer te bieden heeft", aldus Martin de Haan vrijdag jl. in De Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening