Uitgever James Frey vergoedt gedupeerde lezers

Zoals bekend dikte de Amerikaanse schrijver James Frey zijn als "memoires" geafficheerde verslavingssaga A Million Little Pieces (2003) aan met pittige maar leugenachtige details. Een aantal boze Amerikaanse lezers voelde zich bekocht en eiste voor de rechtbank genoegdoening van Frey's uitgever Random House. Ze kregen gelijk. Elk boek van Frey dat voor 26 januari jl. werd aangeschaft, zal onder bepaalde voorwaarden worden terugbetaald. Het akkefietje zou Random House 2,35 miljoen dollar kunnen kosten. Hoofdredacteur Job Lisman van Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker, die het boek in een Nederlandse vertaling uitbracht, meldde alvast aan Boekbalie "dat ze het voorbeeld van Random House zeker niet zal volgen".
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening