Plantin-Moretusprijzen verrassen

Jan Locus, Gerda Dendooven en jawel, Murielle Scherre zijn de voornaamste laureaten van de Plantin-Moretusprijzen 2006. De onderscheidingen voor de best verzorgde Vlaamse boeken zijn sinds een paar jaar door het Plantingenootschap nieuw leven ingeblazen. Jan Locus haalde het in de categorie "kunst- en fotoboeken" met Mongolia, een uitvloeisel van een tentoonstelling in het Antwerpse Fotomuseum. Lingeriedesigner La Fille d'O ofte de met commercieel fingerspitzengefühl uitgeruste Murielle Scherre won verrassend in de categorie "non-fictie" met het nogal schreeuwerige Lingerie en lollipops (Manteau). Multitalent Gerda Dendooven werd bekroond in de categorie "kinderboeken" met Soepkinders (Querido). Onthouden we ook de nominaties voor het fraaie fotoboek RUS van fotograaf Gert Jochems én voor Alles is mogelijk in één gedicht. Verzamelde verzen 1914-1965 van Gaston Burssens bij Meulenhoff/Manteau, een uitgeverij die van de betere vormgeving stilaan een erezaak maakt. Juryvoorzitter was dit jaar Danny Dobbelaere, zelf eenmans bibliofiel uitgever in het Gentse.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening