Virginie Despentes schreeuwt het uit

Het was relatief stil geworden rond Virginie Despentes (°1969). Na het zwaar overschatte Baise-moi, in zowel literair (1994) als cinefiel opzicht (2000), lijkt de virulente schrijfster weer paraat om schandaal te gaan schoppen. In Les Inrockuptibles verscheen deze week een nagelhard en galopperend uittreksel uit haar nieuwe boek King Kong théorie, dat binnenkort verschijnt. Despentes vertelt over haar seksuele esbattementen, haar lelijkheid en gebrek aan aaibaarheid: "J'écris de chez les moches. [...] C'est donc ici en tant que femme inapte à attirer l'attention masculine, à satisfaire le désir masculin, et à me satisfaire d'une place à l'ombre que j'écris." Kiest Despentes voor de Tracey Emin-way? Uitsluitsel op 3 oktober. Voorproef in de betere tijdschriftenzaak.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening