Van Reybrouck eerste Amsterdamse writer-in-residence

David van Reybrouck (°1971), auteur van het veelbezongen De plaag (2001) én Frank Martinus Arion (zie DPM-bericht 22.9.06) worden de eerste writers in residence van de Amsterdamse Schrijversresidentie. Deze schrijvershonken worden op 13 oktober 2006 feestelijk ingeluid door burgemeester Job Cohen. Van Reybrouck wil er alvast werken aan zijn eerste poëziebundel over zijn geboortestreek. "De afstand zal een gunstige voorwaarde zijn om erover te schrijven", zegt Van Reybrouck in Het Schrijvershuis, de nieuwsbrief van de Stichting Fonds voor de Letteren. Opmerkelijk is dat de residenties worden voorzien van beeldend werk van de overleden Gouden Uil-winnaar 2006 Henk van Woerden. In de loop van de komende drie jaar komen onder meer Olga Tokarczuk (Polen), Jens Christian Grondahl (Denemarken) en Lilian Faschinger (Oostenrijk) er hun pen slijpen. Aansluitend bij deze inauguratie vindt in De Balie op 13 oktober ook het festival Writing Europe plaats, nav. het boek De pen van Europa van Margot Dijkgraaf, met o.m. Abdelkader Benali, Geneviève Brisac en ....Jens Christian Grondahl, die de zondag erna ook op Het Andere Boek te zien is.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-09-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening