William Boyd schrijft "beste roman" van 2006

De roman Restless van William Boyd (°1952) is in Groot-Brittanië verkozen tot beste roman van het jaar, in het kader van de Costa Book Awards (de nieuwe naam voor de fameuze en ferm gespekte Whitbread Prize, zie ons eerder bericht). Boyd werd door de jury verkozen boven David Mitchell met Black Swan Green, A Spot of Bother van Mark Haddon en Neil Griffiths' Saving Caravaggio. Restless is een onvervalst spannende roman over een Russische spionne tijdens de Tweede Wereldoorlog en is volgens de jury geschreven met een "moeiteloze helderheid". Boyd won trouwens vijfentwintig jaar geleden met zijn debuut A Good man in Africa al de Whitbread First Novel Award. Door deze uitverkiezing dingt Boyd mee naar de "overall" Costa Book Award op 7 februari. Deze topprijs heeft een waarde van 25.000 pond. Daarvoor zijn ook vier andere genomineerden (uit de categorieën kinderliteratuur, poëzie, biografie en debuten) aangeduid. Voor de Costa Poetry Award werd gedoodverfde favoriet Seamus Heaney (die de prijs eerder al tweemaal won) verrassend geklopt door John Haynes met zijn bundel Letter to Patience. Alle details kun je lezen bij de BBC en The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening