Vaste boekenprijs ver weg

De Franstalige krant Le Soir meldt vandaag dat de onafhankelijke boekhandels "quasi alle hoop hebben verloren dat de federale regering een vaste boekenprijs oplegt". De vaste boekenprijs, die in Frankrijk al sinds 1981 bestaat, zou de boekhandels de mogelijkheid geven aanvaardbare winstmarges te realiseren op bestsellers. De vaste prijs beperkt ook de groothandelskortingen. Een alternatieve meerderheid van CD&V, Spirit, MR, PS, cdH en Ecolo wil een vaste boekenprijs voor de eerste 24 maanden dat het boek in de handel verkrijgbaar is. De partijen willen ook dat de kortingen beperkt blijven tot tien procent (zie het volledige bericht via Skynet/Belga). In november van vorig jaar werd er vanuit de Franstalige culturele wereld nog een internetpetitie opgestart om te ijveren voor een vaste boekenprijs in Belgiƫ.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening