Geboortehuis Eline Vere blijft te koop staan

Verschillende media pakken uit met het nieuws dat het Haagse huis, waarin de Nederlandse schrijver Louis Couperus (1863-1923) vanaf 1887 zijn beroemde roman Eline Vere schreef, te koop staat. Het statige pand kan voor 2,9 miljoen euro verkregen worden. Toch is dit oud nieuws. Het huis staat immers al sinds augustus 2006 te koop, zoals het Louis Couperusgenootschap en de website Rond 1900 destijds al meldden, zie ook hier. Wellicht heeft de makelaar Estata nieuwe ruchtbaarheid aan de zaak willen geven. Het "geboortehuis" van Eline Vere bevindt zich aan de Surinamestraat 20 in Den Haag en werd tot voor kort bewoond door de Egyptische ambassadeur. Zoals op de website van Estata te zien is bevat het pand nog de authentieke parketvloeren, originele plafonds, houten lambrizeringen en glas-in-loodramen. Er is tevens nog een 'dienkeuken met originele servieskast' en een 'authentieke WC'. Couperus was in 1863 aan de Mauritskade in Den Haag geboren en de familie woonde aansluitend in Nederlands-Indië (Batavia) en aan het Haagse Nassauplein. Tussen 1900 en 1910 vestigde Couperus zich in Nice. Eline Vere verscheen eerst in afleveringen in Het vaderland en pas in 1889 in één boekband.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening