Herman De Coninckprijs alomtegenwoordig

De nieuwe Herman De Coninck Poëzieprijs krijgt, in de aanloop naar de Gedichtendag, in diverse Vlaamse media bijzonder veel airplay. Op Radio 1 kun je deze week elke dag twee van de voor de Publieksprijs geselecteerde gedichten horen. Tot en met vrijdag middernacht kunnen luisteraars hun stem uitbrengen. Op Canvas leest acteur Matthias Schoenaerts deze week elke dag om 21u40 twee genomineerde gedichten voor. Op Gedichtendag zal het winnende gedicht zelfs een tiental keer te horen zijn in alle supermarkten van Carrefour in Vlaanderen en Brussel. Voor de Herman De Coninckprijs (waarde 6.000 euro) voor de beste Vlaamse poëziebundel zijn dan weer veel grote namen in de running, waaronder Erwin Mortier, Leonard Nolens, Bernard Dewulf, Stefan Hertmans en Joke van Leeuwen, zie ons eerdere bericht hier. Uitreiking in de Bourla-schouwburg op 24 januari. Intussen blijft het Gedichtendag-presentjes regenen: elke nietsvermoedende bibliotheekbezoeker krijgt die dag een stapeltje poëtische postkaarten in de knuisten gestopt. Dat is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB). Eén pakketje bevat gedichten van Willem Wilmink, Joost Zwagerman, Stijn Vranken, Ted van Lieshout en Toon Tellegen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening