Kruimeldief (3)

Plots verschijnende rubriek met literaire snuisterijen & wetenswaardigheden à la carte:
**Een metselaar graaft in zijn familieroots en kijk, zijn broer blijkt zowaar de Britse schrijver Ian McEwan te zijn. Het onwaarschijnlijke verhaal, dat nu pas uitlekte, staat in The Guardian en NRC-Handelsblad.
**Adriaan Van Dis, van wie heel spoedig de nieuwe roman De wandelaar verschijnt, komt in 2007 opnieuw op de buis, nog wel met zeven Afrikaanse VPRO-reisreportages, zie hier.
**VPRO Boeken heeft een aardig stuk over de "Lampianen", die vergeefs dromen van een heropleving van de magisch realistische Hubert Lampo-sfeer. De Antwerpse Cogels Osylei krijgt daarbij een glansrol. Reportage in De Avonden, morgen donderdag 18 januari.
**Het verse nummer van het prima Franse tijdschrift Transfuge, uitsluitend gericht op buitenlandse literatuur, brengt een interview met de Britse schrijver David Lodge, ooit een van de sterkhouders van de campusroman. Het themadossier over de moderne Arabische roman is al even lezenswaardig.
**Lezers van The Independent mochten Martin Amis enkele pittige vragen voorleggen over onder meer misogynie, islamophobia en de Iraanse nucleaire dreiging.
**Les oubliés heet de nieuwe roman van Minuit-auteur Christian Gailly, die met Un soir au club (2002) destijds ons hart al stal. Bedaard en scherpzinnig interview met deze vroegere jazzman in het Franse weekblad Telerama.
**Magazine Littéraire heeft deze maand een heel gedegen themanummer over Truman Capote.
**De geschiedenis van de tekstballon gaat veel verder terug dan je op het eerste gezicht zou denken, zie deze vermakelijke site.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening