Harold Pinter ontvangt Légion d'Honneur

De Britse toneelschrijver Harold Pinter (°1930) heeft een Légion d'Honneur gekregen. Dat is een van de hoogste Franse eerbewijzen. De onderscheiding werd hem gisteren door de Franse premier Dominique de Villepin tijdens een Londens bezoek opgespeld. Pinter, die in 2005 de Nobelprijs Literatuur ontving, geldt als een van de grootste levende Britse toneelschrijvers. Hij staat ook bekend om zijn ferme standpunten rond de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten en Groot-Brittanië. Hij verzet zich sterk tegen de interventie in Irak en noemde Tony Blair ooit "a deluded idiot". Tijdens de ceremonie roemde de Villepin, die een groot literatuurliefhebber is, Pinters gedicht American Football, waarin hij een metafoor van de "verleiding van imperialisme en geweld" zag. Hij noemde het gedicht "een van de meest accurate oorlogsbeelden."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening